FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Deze lijst wordt continue aangevuld, staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons!

 

Speciaal voor deze vraag hebben we een overzichtelijk document voor u samengesteld waarin u de benodigde en verplichtte inventarisatie kunt terugvinden.

Nee, ervaring is absoluut niet vereist. Je hoeft ook zeker niet eerst met kleinere boten te leren varen voordat je met een zeiljacht kan leren varen. Onze cursus is ook geheel omvattend dus we kunnen met cursisten beginnen die nog geen ervaring hebben. Het is dan ook niet vereist om van te voren theorie te bestuderen of om praktijklessen te volgen.

In principe geen enkele. Uw gehuurde schip heeft een all risk verzekering waarmee uw risico beperkt wordt tot het eigen risico van deze verzekering, dat is dan ook de hoogte van de borgsom.

Vanzelfsprekend is het wel verstanding om even te overwegen wat u wel of niet verzekerd.

  • Veel van onze gasten beschikken al over een doorlopende reisverzekering, heeft u die niet, dan is dat wel aan te bevelen. De meeste ziektekostenverzekeringen dekken nl. vaak de kosten niet (volledig) van medische ingrepen in het buitenland. Ook uw kostbare smartphone, tablet of camera wordt natuurlijk niet vergoed bij een ongelukje op reis.
  • Een annuleringsverzekering is evenmin verplicht, maar wordt toch door een groot aantal mensen afgesloten. U boekt uw gedroomde zeilvakantie vaak al ruim van tevoren, dus er is altijd kans dat er in de tussentijds iets voorvalt wat voorkomt dat u op reis kan gaan. Een annuleringsverzekering dekt vaak (een groot deel) van deze kosten.
  • Gemaakte schade aan het schip die boven het eigen risico uitstijgt wordt betaalt door de verzekering. Uw eigen risico (= de borgsom) bent u echter wel kwijt. Het is mogelijk om u hiervoor te verzekeren dmv de gevolgschade/borgsomdekking van de Vaarvakantiepolis. Hiermee dekt u 85% van uw borgsom af.

Meer informatie over de verzekeringsmogelijkheden van de VaarVakantiePolis vindt u hier: VVP.

Ervaring is absoluut niet vereist! Je hoeft ook zeker niet eerst met “kleine bootjes” te leren varen voordat je met een zeiljacht kan leren varen. Onze cursus is geheel omvattend dus we kunnen met cursisten beginnen die geen ervaring hebben. Het is dan ook niet vereist om vooraf theorie te bestuderen of om praktijklessen te volgen.  Cursisten kunnen echt helemaal open en blanco opstappen en beginnen met leren.